Mijn verhaal

Een krokant traject!

Oh! hey,

Ik ben Ester, de bedenkster en bakster van Oh!Oats.

Wil je weten hoe onze unieke granola tot stand kwam?
Wel, zo een 20 jaar geleden schreef de huisarts -omwille van allergieën, intoleranties en huidproblemen- puur en onbewerkte voeding voor, zonder kleurstoffen of bewaarmiddelen. Ik kreeg een lijst mee met verboden E-nummers, het advies om zuiver en gezond te koken en om letterlijk aan de bak te gaan! Onze kids mochten plots alleen nog ‘homemade’ koekjes en wafeltjes, taartjes, confituur en zoveel meer.

In alle mogelijke winkels ging ik op zoek naar zuivere alternatieven voor een hoop producten. Ook voor granola. Maar ik vond helaas geen zuivere versie van dit voedzame ontbijt. Ze zaten vol suikers en vetten en een hoop ongewenste toevoegingen. Er zat ook hier niets anders op; zelf maken dan maar!

Het ontwikkelen van speciale, pure en originele granola werd een echte passie. Ik stond uren in m’n keuken, probeerde álles uit, gedurende maanden en maanden. Proeven, veranderen, evalueren, verfijnen.

Mijn creaties vielen alsmaar meer in de smaak en naast mijn eigen gezin raakten ook familie en vrienden enthousiast! Ze vroegen steeds vaker of ze mijn ‘naar-kaneel-geurende’ granola  zelf konden krijgen… Zo werd het tijd voor plan B en is het idee van Oh!Oats geboren.

Producten van Oh!Oats zijn het resultaat van pure ambacht, 100%  suiker-, vet- en lactosevrij. Helemaal anders dan eender welke bestaande granola, met een massa noten en ingebakken verse vruchten. Oh!Oats staat voor smaak en kwaliteit en is momenteel verkrijgbaar in de verrassende smaken Daily GoldBerry LoveChoc’Oh en Ever Glow. Maar proef zeker ook eens Sparkle en Twinkle, onze koolhydraatarme versies.

Dusss… Oh! geeft je lichaam gewoon de beste start van de dag, met échte ingrediënten boordevol mineralen, vitaminen en antioxidanten!

 ♥ Liefs,

© straffestreek.be

Hoe (on)gezond is je
supermarkt-granola?

Gezond is tegenwoordig te vaak een modewoord, zeg maar dé marketingterm anno 2020. Maar, laat je niet vangen… industriële granola’s zitten – helaas – bijna allemaal tjokvol toegevoegde suikers of stropen.
Etiketjes staan vol met (schuil)namen zoals (geraffineerde) (riet)suiker, gebrande suiker, mout, glucose, sacharose, dextrose, fructose, tarwestroop, melasse, en zo. Of honing, agave en ahorn. Tel daar dan nog een heel pak overbodige, verzadigde vetten bij. Palmvet, bijvoorbeeld, of geharde vetten, zonnebloemolie en andere zogezegde plantaardige oliën.
Maar ook kleurstoffen, conserveermiddelen en kunstmatige smaakstoffen

Wel, granola van Oh!Oats is helemaal rommelvrij. Geen ingrediënten die je ziek maken, maar puur eten, volledig natuurlijk en met een on-e-ve-naar-ba-re smaak. Wat niet thuishoort in ons lichaam, voegen wij niet toe.

Producten van Oh!Oats zijn allemaal suiker-, olie-, vet- en lactosevrij. Rijk aan  vezels, vitaminen, mineralen, omega 3 en eiwitten en helemaal klaar voor jou snel, evenwichtig, écht gezond ontbijt. Je weet precies wat erin zit… And that’s Oh!

Uniek Oh!Made concept

Straffestreek-ohoats-productie-40-2000px

Handgemaakt in Leuven

 • Alle ingrediënten worden handmatig gewogen, small-batch gemengd, verdeeld over de bakplaten en tot wel drie keer uit de oven gehaald om het bakproces te evalueren en te kneden.
 • Zelfs onze rauwe noten worden met de hand gesneden, zodat je grove noten in je granola vindt in plaats van kleine stukjes.
 • Steeds kraakvers!
 • Kan ook op bestelling! Heb je een allergie? Liever geen noten in Choc’ Oh of je Daily Gold zonder kaneel? Alles is mogelijk!

102382844_326768424980119_8153572171299829190_n

Zonder Suikers

 • Dan bedoelen we dus écht: zonder suikers.
 • We zeggen ook radicaal nee tegen honing, agave, ahorn of andere stropen.
 • Idem voor rozijnen, veenbessen of andere gesuikerde, gedroogde vruchten.
 • En toch smaakt onze granola voldoende zoet door de gebruikte verse vruchten en kruiden!

102382844_326768424980119_8153572171299829190_n
natasha-vasiljeva-pwz6CIHON0o-unsplash
Straffestreek-ohoats-productie-11-2000px

Zonder Olie

 • Dat betekent dat onze granola ook ná verhitting een veilig product blijft!
 • In je Oh!Oats-ontbijtkom vind je alleen essentiële vetzuren afkomstig van de zaden, pitten en noten. Dat zijn vetzuren die het lichaam niet zelf kan maken, maar ze zijn wel nodig voor een goede gezondheid.
 • Geen palmvet, zonnebloem-, olijf- of kokosolie in onze keuken.

melissa-di-rocco-NfZ4133w9Kk-unsplash (2)

Puur Natuur

 • Al – en dan bedoelen we ál – onze ingrediënten zijn stuk voor stuk puur, natuurlijk en kwaliteitsvol.
 • We selecteren ze voor jou met zorg. Zo moeten onze bananen immers de juiste rijpheid hebben om Daily Gold waardig te zijn.
 • Ze belanden in een traditionele heteluchtoven waar we ze op lage temperatuur traag roosteren. Effect? Voedingsstoffen en antioxidanten blijven veel beter behouden.
 • In Ever Glow gebruiken we ‘gewonnen fruit’, kleine stukjes fruit die normaal op de afvalberg zouden belanden. Zo voorkomen we verspilling en investeren we met deze ananas-mango mix bewust in een beter milieu.
 • En ja, we blijven het herhalen: geen ongezonde toevoegingen, kunstmatige aroma’s of bewaarmiddelen in Oh!Oats.

melissa-di-rocco-NfZ4133w9Kk-unsplash (2)
lukas-blazek-wH93Jps5Jro-unsplash
lukas-blazek-wH93Jps5Jro-unsplash

100% Plantaardig

 • Alles wat leeft, verdient een bom respect en veel liefde.
 • Omdat het goed is voor iedereen; jezelf, de dieren, de planeet.
 • Geen honing.
 • Lactosevrij.