Homemade granola: waarom onze granola zo gezond is - Oh! Oats
 

Oh! Oats homemade granola

Een krokant traject!

Oh! hey,

Ik ben Ester, de bedenkster en bakster van Oh!Oats.

Wil je weten hoe onze unieke granola tot stand kwam?
Wel, zo een 20 jaar geleden schreef de huisarts -omwille van allergieën, intoleranties en huidproblemen- puur en onbewerkte voeding voor, zonder kleurstoffen of bewaarmiddelen. Ik kreeg een lijst mee met verboden E-nummers, het advies om zuiver en gezond te koken en om letterlijk aan de bak te gaan! Onze kids mochten plots alleen nog ‘homemade’ koekjes en wafeltjes, taartjes, confituur en zoveel meer.

In alle mogelijke winkels ging ik op zoek naar zuivere alternatieven voor een hoop producten. Ook voor granola. Maar ik vond helaas geen zuivere versie van dit voedzame ontbijt. Ze zaten vol suikers en vetten en een hoop ongewenste toevoegingen. Er zat ook hier niets anders op; zelf maken dan maar!

Het ontwikkelen van speciale, pure en originele granola werd een echte passie. Ik stond uren in m’n keuken, probeerde álles uit, gedurende maanden en maanden. Proeven, veranderen, evalueren, verfijnen.

Mijn creaties vielen alsmaar meer in de smaak en naast mijn eigen gezin raakten ook familie en vrienden enthousiast! Ze vroegen steeds vaker of ze mijn ‘naar-kaneel-geurende’ granola  zelf konden krijgen… Zo werd het tijd voor plan B en is het idee van Oh!Oats geboren.

Granola van Oh!Oats is helemaal anders dan eender welke bestaande granola, met een massa noten en ingebakken verse vruchten. Steeds kraakvers gebakken op ambachtelijke manier en 100% puur natuur! Zonder toegevoegde suikers of oliën, lactosevrij en plant-aardig!

Momenteel kan je kiezen uit vier verschillende smaken; Daily GoldBerry LoveChoc’Oh en Ever Glow. Stuk voor stuk lekker en uniek. Maar proef zeker ook eens Sparkle en Twinkle, onze koolhydraatarme versies.

Wil jij ook gezonder leven? Kies dan voor smaak en kwaliteit en geef je lichaam de beste start van de dag, met échte ingrediënten boordevol mineralen, vitaminen en antioxidanten! Waarbij elke hap een beetje anders smaakt, net zoals thuis…

 ♥ Liefs,

Hoe (on)gezond is granola uit de supermarkt?

Tegenwoordig wordt “gezond” te vaak als een trendy term gebruikt. Maar laat je hierdoor niet misleiden… industriële granola’s zitten bijna allemaal bomvol toegevoegde suikers of stroop.

Etiketten zijn gevuld met (verborgen) suikers zoals (geraffineerde) (riet)suiker, gebrande suiker, mout, glucose, sacharose, dextrose, fructose, tarwestroop, melasse, en meer. Ook honing, agave en ahorn worden vaak toegevoegd, samen met overtollige verzadigde vetten zoals palmvet, geharde vetten, zonnebloemolie en andere zogenaamde plantaardige oliën. En laten we kleurstoffen, conserveermiddelen en kunstmatige smaakstoffen niet vergeten…

Maar Oh!Oats granola is volledig vrij van troep. Geen ingrediënten die schadelijk zijn voor je gezondheid, alleen puur natuurlijk eten met een onweerstaanbare smaak. We voegen niets toe dat niet thuishoort in ons lichaam.

Onze producten zijn suiker-, olie-, vet- en lactosevrij. Ze zijn rijk aan vezels, vitaminen, mineralen, omega 3 en eiwitten, klaar om je te voorzien van een snel, evenwichtig en écht gezond ontbijt. Bij Oh!Oats weet je precies wat erin zit… En dat is Oh zo goed!

Onze homemade granola: het concept

Straffestreek-ohoats-productie-40-2000px

Handmade granola in Leuven

 • Alle ingrediënten worden handmatig gewogen, small-batch gemengd, verdeeld over de bakplaten en tot wel drie keer uit de oven gehaald om het bakproces te evalueren en te kneden.
 • Zelfs onze rauwe noten worden met de hand gesneden, zodat je grove noten in je granola vindt in plaats van kleine stukjes.
 • Steeds kraakvers!
 • Kan ook op bestelling! Heb je een allergie? Liever geen noten in Choc’ Oh of je Daily Gold zonder kaneel? Alles is mogelijk!

102382844_326768424980119_8153572171299829190_n

Granola zonder suiker, met écht fruit

 • Oh!Oats gebruikt geen enkele toegevoegde suiker of gesuikerde gedroogde vruchten. Alleen écht fruit en kruiden! Van nature aanwezige vruchtensuikers bezorgen je geen suikerpiek maar zorgen voor langzame, langdurige energie.
 • We zeggen dus radicaal nee tegen honing, agave, ahorn of andere stropen. En ook tegen rozijnen, veenbessen of andere gesuikerde, gedroogde vruchten.

102382844_326768424980119_8153572171299829190_n
natasha-vasiljeva-pwz6CIHON0o-unsplash
Straffestreek-ohoats-productie-11-2000px

Granola zonder olie

 • Dat betekent dat onze granola ook ná verhitting een veilig product blijft!
 • In je Oh!Oats-ontbijtkom vind je alleen essentiële vetzuren afkomstig van de zaden, pitten en noten. Dat zijn vetzuren die het lichaam niet zelf kan maken, maar ze zijn wel nodig voor een goede gezondheid.
 • Geen palmvet, zonnebloem-, olijf- of kokosolie.

melissa-di-rocco-NfZ4133w9Kk-unsplash (2)

Granola zonder bewaarmiddelen

 • Al – en dan bedoelen we ál – onze ingrediënten zijn stuk voor stuk puur, natuurlijk en kwaliteitsvol.
 • We selecteren ze voor jou met zorg. Zo moeten onze bananen immers de juiste rijpheid hebben om Daily Gold waardig te zijn.
 • Ze belanden in een traditionele heteluchtoven waar we ze op lage temperatuur traag roosteren. Effect? Voedingsstoffen en antioxidanten blijven veel beter behouden.
 • In Ever Glow gebruiken we ‘gewonnen fruit’, kleine stukjes fruit die normaal op de afvalberg zouden belanden. Zo voorkomen we verspilling en investeren we met deze ananas-mango mix bewust in een beter milieu.
 • En ja, we blijven het herhalen: geen ongezonde toevoegingen, kunstmatige aroma’s of bewaarmiddelen in Oh!Oats.

melissa-di-rocco-NfZ4133w9Kk-unsplash (2)
lukas-blazek-wH93Jps5Jro-unsplash
lukas-blazek-wH93Jps5Jro-unsplash

100% Plant-aardig

 • Alles wat leeft, verdient een bom respect en veel liefde.
 • Plant-aardig dus omdat dat goed is voor iedereen; jezelf, de dieren en de planeet.
 • Geen honing.
 • Lactosevrij.